Polaroid Solbriller Til Lystfiskeri

5 Bedste Polaroid Solbriller Til Lystfiskeri – Se Vinderen!

Der er klare fordele ved at bruge polaroid solbriller med UV filter. Ikke nok med at man beskytter sine øjne mod solens stråler, kan man også bedre se fisken dybt i vandet. Derfor vælger man polaroid solbriller frem for konventionelle solbriller. Men hvilke polaroid solbriller er de bedste?

Den bedste polaroid solbrille vælges efter solens styrke. Fisker du når der er meget sol, så vælg grønne og blå polaroid solbriller. Mange lystfiskere vælger de billigere plastiksolbriller, da man faktisk kommer langt for pengene, og kan få meget at vælge imellem. Man kan få solbriller med styrke og clip on polaroide solbriller hvis man er svagtseende.

Da det kan være en jungle at finde rundt i hvilke solbriller man skal vælge til fiskeri, har vi skabt en liste over de bedste polaroid solbriller, så du lettere kan finde rundt. Her forklares det blandt andet hvad en polaroid solbrille + UV filter er, så du bedre kan vælge den næste polaroid solbrille.


Hvad er Polaroid Solbriller?

En polaroid solbrille er i dag ensbetydende med kvalitet. Solbriller der er polariserede er nemlig rigtig gode til at beskytte øjnene, og samtid skærme for solens refleksioner i fx vandet. Polariserede solbriller er nyttige til fx sport, bilkørsel og fiskeri pga. deres enestående teknologi.

Polariserede solbriller virker ved at solbrillerne har en særlig belægning som dæmper solens refleksioner og genskin. Det gør den teknisk ved at belægning “polariserer” solens stråler. At polarisere vil sige at man tværbølger en bølge. Så istedet for at du får solen i hele øjet, kan man med polariserede solbriller, sende solstrålen ud i kanterne, og samtidigt dæmpe dem. Man sænker simpelthen farten på strålen samtidigt med at man mindsker strålens spredning i synsfeltet.

Polariserede solbriller blev opfundet af Polaroid Corporation, som blev grundlagt i 1937 af Edwin H. Land, og de var de første på markedet med denne smarte opfindelse.

Hvad er UV-filter og hvorfor have UV-filter?

Et UV-filter er et filter, altså en belægning i nogle solbriller. Dette filter beskytter mod ultraviolet lys, som er skadeligt for øjnene(kilde). Det er fordi det på længere sigt skader øjnenes funktion, altså synet. UV-lys er også det som gør os solskoldede (og brune). Da solbriller gør at vores pupiller bliver større, bliver vi mere udsatte for UV-lys. Pupillerne bliver større pågrund af mørklægningen fra solbrillerne. Derfor har de gode solbriller et UV-filter.

Det er da en rigtig god idé at hive den lidt større pengepung frem når man skal købe solbriller, så man kan få UV-filter. Sådan undgår man at skade øjnene.

Hvorfor bruge polaroid solbriller til fiskeri?

Når man tænker på de mange refleksioner fra solen man bliver udsat for på kort tid, er det en rigtig god idé at vælge polaroide solbriller til fiskeri. Det er altså fordi vi lystfiskere bruger mange timer under åben himmel, og derfor er vi særligt udsatte(kilde).

Derudover kan det på praktisk plan være rigtig irriterende at have solens refleksion i øjnene. Polariserede solbriller lader dig også se fisken langt mere klart i vandet. Hvis du endnu ikke har prøvet at fiske med polariserede solbriller, har du en væsentlig, positiv overraskelse i vente.

For at passe godt på dit syn og samtidigt have en rar fiskeoplevelse er polaroide solbriller med UV-filter essentielt for den passionerede lystfisker. Når du er ude og fiske i saltvand er du især udsat for solen, da det store hav kan blænde dig.


De 5 bedste polariserede solbriller

Nedenunder har vi udvalgt 5 polariserede solbriller i den højeste kvalitet, hvor flere også har UV-filter. På den måde kan du trygt tage på fisketur og have en rigtig behagelig fiskeoplevelse. Samtidigt får du muligheden for at se fisken langt bedre når den kommer op ad vandet.

Clip on polaroid solbrille

solbriller til fiskeri
Clip on polaroid solbrille
ForhandlerNormalprisPrisLæs mere
129 kr.99 kr.Klik her

Disse clip on polaroide solbriller er perfekte til dig som bruger briller. Du får muligheden for at tage på fisketur, uden at skulle anskaffe dig nogle dyre briller med solbeskyttelse. Du får UV-beskyttelse og glare blocking, som vil sige at clip on solbrillerne blokerer modlys.

Da jeg selv er brillebruger, og indtil for nyligt ikke havde solbriller med styrke, synes jeg at disse clip on solbriller er konge! Hvis man som mig har store briller, kan det være svært at sætte almindelige solbriller uden på brillerne, og dette er den perfekte løsning.

Clip on polariserede solbriller fordele

  • Rigtig smarte hvis du bruger briller
  • UV-beskyttelse, et must til dig der går op i dit syn
  • God pris
  • Polariserede og med glare blocking
  • Fås i forskellige farver, til forskellige behov

CLIP ON POLARISEREDE SOLBRILLER Ulemper

  • Clip on solbriller kan knække
  • Kan ikke tåle meget slid, dog billige

Wiley X OMEGA Polarized Emerald Mirror Kryptek® Neptune™ Frame

Polarized solbriller
ForhandlerNormalprisPrisLæs mere
1.395 kr.1.099 kr.Klik her

Wiley leverer nogle af de fedeste polariserede solbriller på markedet, og X Omega er ingen undtagelse. Du får Neptune™ Frame, som er en super slidstærk ramme. Derudover har selve glassene også slidstyrke af højeste kvalitet.

Med sådan et par polariserede solbriller, får du muligheden for at se fisken langt under vandet, hvilket kan være en klar fordel når det kommer til den passionerede lystfisker. Desuden kommer Wiley X OMEGA Polarized Emerald Mirror Kryptek® Neptune™ Frame med masser af lækre features, så du slipper for al besværet.

Solbrillerne er selvfølgelig polariseret, kommer med 100% UV filter, og så er de rimelig sportyfriske i min mening. Har du pengene er Wiley X Omega helt klart pengene værd.

Wiley X Omega SOLBRILLER FORDELE

  • Super seje solbriller til den passionerede lystfisker
  • Masser af features
  • UV filter, polariserede, og med stor slidstyrke
  • Fås i flere størrelser
  • Grøn farve til når der er meget sol

Wiley X Omega SOLBRILLER ULEMPER

  • Smaragdgrøn passer ikke til alle fiskesituationer (Omega X fås dog i flere farver)
  • I den dyre prisklasse

Lenz Titanium polariserede solbriller

Lenz Titanium Series
Titanium polariserede solbriller
ForhandlerNormalprisPrisLæs mere
2.499 kr.1.999 kr.Klik her

Lenz Titanium fås i flere farver, men vi vil gerne fremhæve den gule. Den gule farve passer rigtig godt til skumring og daggry, når solen ikke er meget skarp. Så får du den bedste udsigt til fisken når du fisker efter måleren.

Samtidigt beskytter du dine øjne, da Lenz Titanium kommer med polarisering og UV filter. Stellet er lavet i et rigtig stærkt materiale – du har nok gættet det – titanium. Så undgår du at solbrillerne går i stykker. Solbrillerne er desuden hydrofobiske, så du ikke skal bekymre dig hvis de kommer i vandet. Det kan dog stadig være en god ide, lige at give dem et skyl hvis de er kommet i saltvand.

LENS TITANIUM POLARISEREDE SOLBRILLER FORDELE

  • Lækker kvalitet, lavet i titanium og kulfiber
  • Polariserede og med UV filter
  • Hydrofobiske, afviser vand
  • De gule er gode til solopgang og solnedgang

Lens Titanium polariserede SOLBRILLER ULEMPER

  • Stilen er ikke for alle
  • Har ikke ligeså mange features som de forrige solbriller
  • Pænt dyre

Hurricane Polaroid Solbriller

polaroidsolbrille
Polaroid Solbriller
ForhandlerNormalprisPrisLæs mere
169 kr.119 kr.Klik her

Hvis du lige er startet med at lystfiske, eller vil have et par polariserede solbriller til lige at få overhånden i dit fishing game, så er disse Hurricane Solbriller perfekte. De sørger for UV filter og polarisering, så dine øjne er beskyttet.

De koster ikke en formue, og kan de ting en god polaroid solbrille skal. Polariseringen sikrer dig en behagelig fisketur, fordi du undgår at få solen i øjnene. Dertil har de UV filter så du ikke skader dine øjne. De fås i mange farver alt efter hvilket tidspunkt og årstid du vil fiske på.

Hurricane POLARISEREDE SOLBRILLER FORDELE

  • Gode polariserede solbriller til prisen
  • Perfekt til dig som gerne vil kunne se fisken bedre og tidligere
  • God pasform
  • Kommer i mange farver
  • UV filter og polarisering

Hurricane POLARISEREDE SOLBRILLER ULEMPER

  • Ikke den højeste kvalitet
  • Plastik

Hurricane Polaroid solbriller med Styrke

Polaroidbrille m styrke
Polaroid solbriller med Styrke
ForhandlerNormalprisPrisLæs mere
139 kr.99 kr.Klik her

Det er sgu smart! Hvis du ikke har det stærkeste syn, og fx bruger læsebriller, har Hurricane svaret. Disse polaroid solbriller med styrke helt op til +3,5 giver dig mulighed for at binde selv de mindste knuder, selvom dit syn svigter.

De kommer med UV filter og er polaroide. De har grå glas, hvilket kan bruges til let af det hele. Det er neutralt og stilrent, og så kan jeg egentligt godt lide modellen.

Disse polaroide solbriller med styrke kan være en fordel at have når man skal binde små knuder og se hvor fisken er. Det fungerer sådan at de har en speciel sølvchlorid belægning som giver synsstyrke og samtidigt giver beskyttelse fra solens stråler.

HURRICANE POLARISEREDE SOLBRILLER med styrke FORDELE

  • Super klogt valg til lystfiskeren som bruger læsebriller
  • Godt til fx at binde knuder
  • Polariserede og med UV filter
  • Stilren
  • Koster dig ikke en formue

HURRICANE POLARISEREDE SOLBRILLER med styrke ULEMPER

  • Kvaliteten er ikke nødvendigvis i top
  • Farven er ikke god til meget skarp sol

Hvilke er de bedste polaroid solbriller?

Hvilke polaroid solbriller der er bedst er en smagssag, kort og godt. Det kommer alt an på hvor og hvornår man fisker, så det er ganske subjektivt. Vi har lavet en lille oversigt så du bedre kan vælge dine nye polaroid solbriller.

  • Når du skal fiske og gerne vil se fisken, så vælg altid polaroide solbriller med UV filter. Du beskytter dine øjne og sørger for en behagelig fiskeoplevelse, hvor du får mulighed for at se fisken meget tidligere.
  • Plastik polaroide solbriller er billige, og sørger ofte for minimalkrave. De er dog ikke højeste kvalitet, og har mindre holdbarhed.
  • Titanium/stål/kulfiber solbriller har stor holdbarhed og kommer ofte med glas af høj kvalitet. De koster dog lidt mere.
  • Polaroide solbriller med styrke er perfekte hvis du har svagt syn. De kan hjælpe dig med fx at binde knuder
  • Clip on Polaroid solbriller er perfekte hvis du har meget svagt syn. Så kan du klippe dem på dine briller og fiske løs. De koster ikke en formue, men går også let i stykker, da de ofte er skrøbelige.

Hvilken farve bør jeg vælge til polaroid solbriller?

Når du skal ud og fiske med et par nye polaroid solbriller er det en god idé at tænke over hvilken sol der er, da det har betydning for hvilken farve du skal bruge. Professionelle fiskere har derfor ofte mange par solbriller, så de kan vælge imellem dem til forskellige formål. Her en oversigt over hvad de forskellige farver er bedst til.

  • Grønne polaroide solbriller er gode til højlys dag, når der er meget sol.
  • Blå polaroide solbriller skal du bruge når der er seriøs kraftig sol, eller du er på båd ude i havet, og der er højlys dag.
  • Gule polaroid solbriller er gode til skumring og daggry. Det vil sige at du bedre kan se fisken på disse tidspunkter med denne farve.
  • Sorte og grå polaroid solbriller er gode all-round. De kan bruges til fleste formål og dækker de basale behov. Hvis der er meget kraftig sol er det dog bedre at vælge blå eller grønne solbriller, når du fisker.

Polaroid solbriller pris vs kvalitet

Billige eller dyre polaroid solbriller er et godt spørgsmål når det kommer til at vælge. Der er mange fordele ved billige polaroid solbriller, men helt klart også ulemper. De mere dyre polaroid solbriller kommer ofte med mange fordele, men man skal også frem med pengepungen.

Billige polaroid solbriller har den fordel at man kan købe mange, i forskellige farver. Så har man til forskellige sol-omstændigheder. Det kan derfor være en idé at overveje om man vil vælge de billige. Det kan være rigtig godt hvis man lige er startet med at fiske, da man kan få dem til en god pris. Så kan man altid udskifte dem senere.

De dyre polaroid solbriller har den fordel at de kommer med mange fede features. De features betaler man dog for. Ofte er det sådan med disse dyre polaroid solbriller, at de har god holdbarhed. De er ofte fx hydrofobiske, hvilket vil sige at de er vandafvisende. Ulempen ligger ret og slet i at de koster en hel del mere end de billige polaroid solbriller.

Vi håber at du med denne lille guide får valgt de helt rigtige polaroid solbriller. Held og lykke med at få rusk i kæppen, og se fisken på vejen op ad vandet!

Scroll til toppen