bedste waders kvalitet tilbud

De 5 Bedste Waders Sæt – Af Højeste Kvalitet +TILBUD

Når man skal vælge de bedste waders sæt, er det vigtigt at man går efter komfort og vægt. Så skal støvlen også være funktionel og have et godt greb.

Mange lystfiskere vælger et billigere waders sæt, da man med fx et materiale som PVC, kan komme rigtigt godt igang med fiskeri med waders. PVC waders er meget lidt åndbare, så de kan være meget varme på en sommerdag. Mange lystfiskere vælger vadestøvler med filtsål, så man får greb om de glatte overflader.

Hvis du da leder efter åndbarhed til en varmere dag, er det bedst at bruge waders sæt lavet i specielle materialer. Funktionalitet og åndbarheden koster dog mere, men det kan være det værd, særligt hvis man bruger sine waders ofte.

I denne artikel giver vi vores bud på de bedste waders sæt, brugt selv af professionelle.


De 5 bedste waders sæt

Her har vi samlet en oversigt over de bedste waders + vadestøvler komboer, og fordele og ulemper ved dem, så du ved hvilke du skal vælge. At vælge waders sæt handler nemlig om smag, vægt og hvad de skal bruges til.

Patagonia Middle Fork /Simms Flyweight Waders combo

Simms Flyweight Waders combo
ForhandlerPrisLæs mere
4.299 kr.Klik her

At anskaffe sig nyt grej eller tøj fra Patagonia vækker glæde blandt de fleste lystfiskere. Det er fordi at man ved at med Patagonia får du kvalitet for pengene, og her er disse Patagonia Middle Fork waders ingen undtagelse. Du får lækker kvalitet, åndbarhed og masser af varme med disse waders.

Åndbarheden og varmen kommer fra den innovative H2No membran, som er i 4 lag! nederst. Desuden giver denne membran høj holdbarhed og vejer ikke alverden. Patagonia Middle fork waders vejer faktisk kun i alt 740 gram! Dertil kan man nemt pakke dem ned i gummisokken nederst, hvilket giver ultimativ komfort på rejsen til ens yndlings sted at fiske.

Hvis det ikke var nok får du med Simms Flyweight vadestøvler en let støvle, som er utroligt holdbar. Der er også en IdroGrip ydersål på støvlen, så du ikke glider, selv på de glatteste overflader.

Fordele ved Patagonia Middle Fork /Simms Flyweight Waders combo

 • Åndbare og varme
 • Lækkert HN2o materiale giver holdbarhed
 • Letvægtswaders
 • Perfekt greb på glatte overflader

Ulemper ved Patagonia Middle Fork /Simms Flyweight Waders combo

 • Bestemt ikke budgetvenlige

Kinetic Drygaiter/RockHopper Waders Combo

Kinetic Drygaiter/RockHopper Waders Combo
ForhandlerPrisLæs mere
1.399 kr.Klik her

Med sættet fra Kinetic / Rockhopper får du en skarp pris på åndbare waders med god komfort. De er lavet på en 3 lags membran, som sørger for at holde dig varm. Dertil er de med 3 lag ganske vandtætte op til 8000 psi.

Vadestøvlen kommer med en profil- eller filtsål, så du får et relativt godt greb på de glatte overflader. Disse waders kommer med masser af indstillingsmuligheder, så du får en god pasform. Det kan være rigtigt dejligt hvis du planlægger at fiske i mange timer. Så undgår du at blive irriteret over pasformen.

Vadestøvlen er slidstærk og har god komfort. Dette er meget vigtigt når man skal stå på glatte overflader i mange timer. Så undgår du ankelskader og kan frit fiske som du vil.

Fordele ved Kinetic Drygaiter/RockHopper Waders Combo

 • Komfortable
 • Gode indstillinger for pasform
 • Slidstærke
 • God vandtæthed
 • Skarp pris

Ulemper ved Kinetic Drygaiter/RockHopper Waders Combo

 • Ikke nær så holdbare som førnævnte waders sæt
 • Vejer relativt meget
 • Varme på en varm sommerdag

Scierra X-tech/Tracer Waders Combo

Scierra X-tech waders sæt
ForhandlerPrisLæs mere
3.099 kr.Klik her

Til den passionerede kystfisker der gerne vil lidt længere ud, anbefaler vi helt klart Scierra X-tech. De holder dig varme, vedligeholder åndbarhed, og så er de komfortable. Det er det man ønsker sig fra waders, så man ikke bliver irriteret.

Disse waders er udstyret med masser af lommer, så du ikke behøver at efterlade noget fiskegrej ved stranden. Tag det hele med dig! Desuden gode indstillingsmuligheder for pasform.

Vadestøvlen kommer med en speciel ankelstøtte, så du undgår skader. De føles lidt som vandrestøvler, og det kan være rigtigt rart hvis man skal (w)vade rundt i vandet i mange timer.

Fordele ved Scierra X-tech/Tracer Waders Combo

 • Åndbare og komfortable
 • Gode vadestøvler til dig der bruger mange timer i vandet
 • Filtsål for ekstra greb på de glatte overflader
 • 5 lags polyester

Ulemper ved Scierra X-tech/Tracer Waders Combo

 • Ligger i den højere prisklasse (Kan dog fås på tilbud)
 • Meget varme på en sommerdag
 • Polyester siges at være mindre holdbart end fx neopren.

Fladen Maxximus Waders Combo

Fladen Maxximus Waders Combo sæt
ForhandlerPrisLæs mere
1.199 kr.Klik her

Til en virkelig skarp pris kan du komme ud og fiske langt ved kyst og i fjord. Hop i dem, og kom ud og oplev fx Havørred fiskeri, som du kan læse mere om her. De har en god pasform med indstillingsmuligheder.

Med pasformen undgår du at blive irriteret under din fisketur, og du kan snildt gå længere distancer for at dække så meget fiskevand som muligt.

Disse waders er lavet i neopren, så brug dem helst om vinteren eller det sene efterår, da du ellers let kan overophede. Vadestøvlen kommer selvfølgelig med en filtsål for greb om de glatte overflader.

Fordele ved Fladen Maxximus Waders Combo

 • Skarp pris
 • Masser af waders for pengene
 • Vadestøvle oveni
 • God til at starte med at fiske fra kyst, med waders

Ulemper ved Fladen Maxximus Waders combo

 • Meget varme til en sommerdag
 • Dårlig holdbardhed ift. vores andre bud

Simms Freestone Waders Combo

Simms Freestone Waders sæt
ForhandlerPrisLæs mere
3.499 kr.Klik her

En letvægtswader combo i sværvægts kvalitetklassen. Med denne combo får du godt smæk for pengene og det er et rigtigt godt bud, når du gerne vil fiske fra kyst eller fjord.

Du får masser af lommer og det patenterede Toray® QuadraLam 4-lags system i dine nye waders. Perfekt til mange formål, da du er sikret funktionalitet, pasform og holdbarhed. Disse waders har en flislomme til at varme dine hænder.

Vadestøvlerne Freestone er også suveræne. En god ydersål sikrer dig et godt greb hvor det gælder, så du ikke glider på glatte sten. Dertil undgår du ankelskader fra de mange timers fiskeri.

Fordele ved Simms freestone waders combo

 • God holdbarhed
 • Patenteret 4-lags waders giver åndbarhed og varme
 • Flislommer til kolde hænder
 • Masser af lommer
 • Billigere end nogle af de andre forslag

Ulemper ved Simms freestone waders combo

 • Freestone waders er ikke ligeså åndbare som andre Simms waders
 • Flislommen kan lukke vand ind, hvilket giver en ubehagelig oplevelse i vandet

Hvilke waders sæt skal jeg vælge?

Når du skal købe et nyt waders sæt, er det helt op til dig selv, hvilket du skal vælge. Du skal overveje hvad du er villig til at betale, og til hvilken årstid de skal bruges. Du kan bruge vores ovenstående anbefalinger og holde dette i mente:

 • PVC waders er bedst til at modstå vind og vejr
 • Neopren waders er bedst til koldt vejr
 • Åndbare waders er bedst til sommerperioden, og vil generelt føles bedst på kroppen over længere tid. Eventuelt kan du have åndbare waders i vintertiden, men have en varm sweater, eller undertøj, på.

Leder du efter et par waders, men skal ikke bruge et sæt? Så burde du kigge på vores liste over bedste waders til fiskeri.

Hvilke waders sæt er bedst?

Valget af waders afhænger meget af hvad de skal bruges til. Er du en professionel fisker, er det vigtigt de kan holde til meget, og er relativt billige. Hvis man bruger dem til professionel fiskeri er det jo nødvendigt at kunne udskifte dem regelmæssigt, da de bliver slidt over tid.

Hvis du er lystfisker derimod kan et par waders, eller waders sæt, holde i mange år. Du behøver på ingen måde udskifte regelmæssigt. Kun hvis du ønsker altid at have de bedste waders, eller bare føler de er blevet lidt for slidt til din smag. Når du køber nogle waders fra denne liste ved du med sikkerhed at de kan holde længe, og er af bedste kvalitet.

Derfor er det faktisk primært et spørgsmål om dine behov, og hvad du foretrækker. Hvis du godt kan lide hvordan neopren waders føles er dem, og hvis du derimod er mere til åndbare waders, er dette det oplagte valg. Det er ikke meget anderledes end at købe andet tøj.

Er neopren waders vandtætte?

Neopren waders er lavet af plastik og er derved 100% vandtætte. Det er selvfølgelig godt, da man bruger waders til fiskeri, men brugen af plastik betyder også de ikke er åndbare. Dertil tilbyder neopren waders også en ekstra varme, du ikke får fra åndbare waders. Hvilket er perfekt til vinterperioden, men kan give problemer til forår og sommer.

Så for at besvare dette spørgsmål er neopren waders vandtætte, og passer perfekt til vinter. Dog er det altså ikke det bedste valg til sommeren. Her anbefaler vi at du bruger åndbare waders, eller PVC, hvis du ønsker nogle billige waders. Dog er de åndbare med sikkerhed det bedste valg, hvis pengene er til det.

Neopren waders vs PVC

Neopren og PVC waders er ens på mange måder. De er begge 100% vandtætte, og tilbyder en masse beskyttelse mod vind og vejr. Den største fordel jeg ser ved neopren waders er at de giver en bedre følelse. Du kan altså bedre mærke, når du eksempelvis rør ved dine ben, mens du har dem på.

Hvorimod PVC waders har en hårdere ydre. Rent teknisk set er de meget ens, men mange foretrækker neopren waders, da de ikke føles så klodsede. Derudover har PVC waders dog den store fordel at de er slidstærke og er nogle meget billige waders, i forhold til de andre på markedet.

Billige waders eller dyre waders?

Som med alle andre produkter kan det nogengange være svært om man skal vælge den dyre eller billige udgave. Når det kommer til billige waders er der nogle fordele, men i den grad også ulemper.

Billige waders har naturligvis den fordel at de kan udskiftes regelmæssigt, uden store omkostninger. Det betyder også at du ikke behøver passe så meget på dem. Det kan efter alt være irriterende at skulle være nænsom med bukser man bruger til lystfiskeri. Det kan jo hurtigt komme til at svine lidt.

Men hvis man har pengene til det er der rigtig mange grunde til at vælge et par dyre waders. Disse er nemlig normalvis de åndbare, som også har et højt vandsøjletryk, så de er vandtætte og beskytter. Dertil er holder de din krop afkølet på sommerdage, og til vinteren kan du blot tage et tyk trøje under.

Derfor får du højst sandsynligt mere glæde ud af et par dyrere kvalitet waders. Dem du finder her på listen er et rigtig godt eksempel på gode waders. Nogen er ret dyre, mens andre faktisk ligger på en rigtig god pris. Alle disse waders er nemlig på tilbud, og nogen koster endda helt ned til omkring 1000 kr.

Scroll til toppen